Gå til sidens hovedinnhold

Blir det Kirkenesdagene eller ikke? Nå er det avgjort

– Etter mye om og men har vi kommet fram til at Kirkenesdagene kan gjennomføres, men på en annen måte enn tidligere, sier prosjektleder Vegard Kristiansen.

Hvert år har det store høydepunktet for folk i Sør-Varanger vært Kirkenesdagene, men på grunn av korona så har det vært knyttet stor usikkerhet til store arrangement over hele landet.

Nå har altså smittevernoverlege bidratt på møter for å se på gode løsninger sammen med kommunen og prosjektgruppa og kommet fram til at det kan gjennomføres, men forbehold om at alle smittevernregler overholdes.

– Vil skape aktivitet

– Vi vil skape aktivitet i bymiljøet, så det kommer til å være aktiviteter og prisutdeling blant annet. Et av tiltakene som nå gjøres for å overholde smittevernreglene er at vi selger billetter til hvert arrangement. Dette for å kunne ha en oversikt om det oppstår en situasjon der smittesporing må skje, sier Kristiansen.

Kristiansen sier de også oppfordrer hver enkelt bedrift til å gå ut i gatene for å forhindre at mange personer er i samme lokaler på samme tid.

– Vi skal også dele gågata i to, så det er mulig for folk å gå, men ikke å gå direkte på hverandre, forteller han.

Et annet tiltak som blir satt inn er at det vil være mulig å finne Antibac og oppfordringer til og vaske hendene sine mange steder i byen.

– Også er det viktig at folk holder seg hjemme om de er syke. Vi er alle i en nasjonal dugnad akkurat nå. Folk har til nå gjort en kjempejobb, og det er jo derfor vi har hatt så få smittetilfeller her, sier han.

Viktig

Sør-Varanger har hatt to smittetilfeller etter at korona traff Norge i midten av mars.

– Vi skal også ha boder rundt omkring. Der hvor køkultur med avstand må ivaretas. Ser også på løsninger for å spre servering med bord og stoler over større områder. Kirkenesdagene er jo kjempe koselig, og hver enkelt bedrift har ellers ansvaret for å holde smittevernreglene, forteller Kristiansen.

Kirkenesdagene holdes 29. juli til 1. august i Kirkenes