Gå til sidens hovedinnhold

- Det ville nok ta flere timer for de siste passasjeren å få transport. Er det slik vi ønsker ta imot reisende når de kommer til Finnmark

Artikkelen er over 1 år gammel

Bussen på flyplassen i Kirkenes går når flyet lander.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

(iFinnmark)

Jeg landet med Norwegian torsdag kl 1935 og så det sto en buss fra Boreal parkert. Idet jeg kom ut av terminalen kl 1940 kjørte den. Det sto fire taxi parkert der og jeg spurte om den kom noen buss senere. De kunne fortelle at i store deler av koronatiden hadde det gått buss, men nå går det ingen buss. Det var ca 100 pax på flyet og jeg anslår kanskje 40–50 trengte transport til Kirkenes.

Jeg var tidlig ute og fikk bestilt taxi med ca. 15 min ventetid. Jeg snakket med sjåføren og han så det veldige mange bestillinger, så det ville nok ta flere timer for de siste passasjeren fikk transport. Er det slik vi ønsker ta imot reisende når de kommer til Finnmark. Mitt spørsmål er om ikke Boreal har lokale personer som har fått med seg at både SAS om Norwegian har startet flyvninger på Kirkenes.

Dette er etter min mening et selskap som overhodet ikke burde fått lov å kjøre buss i distriktene ettersom de ikke synes å være opptatt av å befordre passasjerer.

Har de kanskje fått så mye offentlig støtte at de ikke trenger passasjerinntekter? Kristina Hansen du er ansvarlig for samferdsel i Finnmark. Kan du ta en telefon til eierne i Kina og be dem å samordne sine ruter med flyrutene.

Kommentarer til denne saken