Fører til sykehus etter Forsvarets Gelenderwagen veltet

Nødetatene rykket i 12:30-tida ut, etter at en Mercedes Gelenderwagen fra Forsvaret kjørte av veien i Pasvik, sør for Hauge.

Klokken 13:37 melder politiet at ambulanse og politi er på stedet. En fører fraktes med helikopter til Kirkenes sykehus. Vedkommende skal være lettere skadet.

Politiets operasjonsleder, Lars Rune Hagen, opplyste til iFinnmark at de fikk inn meldingen om veltet rundt klokken 12:30.

– Det er et stykke til Hauge, når regner dere med å være på stedet?

– Om en drøy time, svarte Hagen klokken 12:35.

Klokken 13:47 opplyser Hagen til iFinnmark at føreren var alene i bilen.

– Vedkommende er sendt til Kirkenes sykehus, og det virker ikke som det er noe alvorlig skade, sier han.

Major Elisabeth Eikeland, talsperson ved Forsvarets operative hovedkvarter, sa til iFinnmark at det dreier seg om en henger med snøscootere som har veltet.

– Personen som er flydd til sykehus, har tilsynelatende ingen alvorlige skader, men sendt for en sjekk, sier hun til iFinnmark like før 14:00.

Personen tjenestegjør ved Garnisonen i Sør-Varanger, opplyser Eikeland.