Vi kommer tilbake med mer!

I en pressemelding sendt ut tirsdag formiddag melder helse- og omsorgsminister Bent Høie at de har satt av 60 millioner kroner til permanent ambulansehelikopter i Kirkenes.

LES OGSÅ: Flyr akuttoppdrag hver dag: – Liv kunne vært reddet hvis vi fikk helikopteret tidligere

Det er en lekkasje fra statsbudsjettet som skal presenteres i morgen.

– En permanent ambulansehelikopterbase i Kirkenes innebærer en historisk styrking av ambulanseberedskapen i Øst-Finnmark, og er viktig for å sikre befolkningens liv og helse, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

LES OGSÅ: Spesielt oppdrag for entreprenøren: – Det er ikke noe vi er med på til vanlig

Fra desember i fjor til juli i år var et helikopter fra Forsvaret midlertidig stasjonert i Kirkenes. Høie ga i januar og april 2020 helseregionene i oppdrag å stasjonere et sivilt ambulansehelikopter i Kirkenes fra 15. juli, og da erstattet et ambulansehelikopter fra Norsk Luftambulanse AS Forsvarets helikopter.

Norsk Luftambulanse AS overtok ambulansehelikopterberedskapen i Øst-Finnmark i perioden fram til 31. januar 2021. Helse nord har siden jobbet med å finne en løsning.

LES OGSÅ: Helse Nord sier et foreløpig nei til en forlengelse av helikopterlånet. – Det beste tidspunktet for å skape det komplette kaos