GSV øver på sprengning på fredag. Vil kunne merkes over store deler av Sør-Varanger: – Nødvendig øving

SPRENGNING: Slik kan det se ut når soldatene på GSV trener og øver på å bruke sprengstoff. Fredag
setter de av en stor sprengladning i Høybuktmoen skytefelt.

SPRENGNING: Slik kan det se ut når soldatene på GSV trener og øver på å bruke sprengstoff. Fredag setter de av en stor sprengladning i Høybuktmoen skytefelt. Foto:

Det vil kunne merkes over store deler av Sør-Varanger.

DEL

Ingeniørtroppen ved Garnisonen i Sør-Varanger (GSV) skal fredag 16.oktober mellom kl ni og elleve sette av en større ladning på vestsiden av E6 i Høybuktmoen skyte- og øvingsfelt.

Dette er en vanlig del av soldatutdanningen ved avdelingen, forklarer oberstløytnant Jan Marius Nilsen, sjef ved GSV..

– Det er ingeniørtroppen vår som driver utdanning. De trenes og får opplæring i bruk av sprengstoff og er en ny og integrert kapasitet ved avdelingen vår, forteller oberstløytnanten.

Hvor mye sivilbefolkningen vil registrere av ladningen som går av er veldig væravhengig.

Både i Kirkenes, Hesseng, Elvenes, Tusenvika, Sandnes, Bjørnevatn og nedre deler av Pasvik kan sprengningene fra GSV merkes dersom værforholdene tillater det.

VARSLER: GSV-sjef Jan Marius Nilsen ber folk være oppmerksomme på at det kan smelle litt fra øvingsfeltene på Høybuktmoen på morgenen og formiddagen fredag.

VARSLER: GSV-sjef Jan Marius Nilsen ber folk være oppmerksomme på at det kan smelle litt fra øvingsfeltene på Høybuktmoen på morgenen og formiddagen fredag. Foto:

– Skydekke, vindretning og værforskjeller generelt er sterkt medvirkende. Av og til registreres det at vi sprenger, og av og til er det ingen som legger merke til det på grunn av været, forklarer GSV-sjef Nilsen.

Facebook-like

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken