Idrettslag er under IT-angrep: – Sprer ondsinnet datakode

ADVARSEL: Sterk advarsel på Kirkenes IFs Facebook-siden. Den er ikke til å misforstå. Foto:

Idrettsforeningen oppfordrer alle til ikke å gå inn på deres hjemmeside.

Dersom man går inn på hjemmesiden www.kirkenesif.no så blir man sendt til en helt annen side. Nå oppfordrer idrettsforeningen alle til ikke å besøke siden til KIF.

– Den er angrepet og sprer ondsinnet datakode. Vi jobber med saken, skriver KIF på sin Facebook-side.

Flere rammet

I den senere tid så er det flere hjemmesider over hele Norge, som har opplevd liknende hacker-angrep. Det siste større angrepet var Stortinget og flere politiske partier som opplevde å bli hacket.

Hvor angrepene kommer fra har ikke vært så enkelt å avdekke.

Angrepet på Kirkenes IF sin hjemmeside skjedde sannsynligvis torsdag, da flere som skulle inn på siden opplevde å bli videresendt til en helt annen side.

– Vi jobber med saken, sier daglig leder i Kirkenes IF, Katharina Bartsch.

Mistenkelig

Hun hadde fredag ettermiddag ikke helt oversikt over hva som egentlig har skjedd på det tekniske med hjemmesiden deres, men noe mistenkelig er det.

– Det er ett eller annet ondsinnet, ser det ut som det er og derfor gikk vi ut med en advarsel på Facebook om ikke å gå inn på siden, sier hun.

Da vi forsøkte å komme inn på siden fredag ettermiddag, så skrives det automatisk en annen side og den forsøkte å sende oss videre til en annen side.

Kirkenes IF jobber med en ny teknisk løsning for sin hjemmeside. Dette arbeidet vil nok nå bli intensivert.

Flere i Finnmark har også opplevd å få sine hjemmesider hacket. En av disse skal ha vært Nissensenteret i Hammerfest.