Gå til sidens hovedinnhold

iFinnmark lanserer Kirkenes By: – Sør-Varanger er i medvind og det skal vi gjenspeile

Artikkelen er over 1 år gammel

iFinnmark og Finnmarken øker satsingen i Sør-Varanger kommune, og lanserer en ny nettavis.

(iFinnmark)

Finnmarken og iFinnmark lanserer Kirkenes By, en digital avis for innbyggerne i Sør-Varanger kommune. Leder for avisen, Tor Sandø, kan garantere gode saker fra lokalsamfunnet.

– Sør-Varanger er i medvind og det skal vi gjenspeile, sier han.

For lokalsamfunnet

Sandø er opprinnelig fra Trondheim, men flyttet til Kirkenes på 90-tallet. Da fikk han jobb som journalist i Radio Pasvik, før han i 1994 gikk over til Sør-Varanger Avis. Siden august 2018 har han vært ansatt i Finnmarken.

– Da jeg hørte at jeg skulle satses spesielt på Sør-Varanger, ble jeg veldig glad. Det er der jeg jobber, og der jeg kjenner folk. Etter nesten 25 år hos konkurrenten, vet jeg hva folk er opptatt av. Jeg har stortrivdes med å jobbe med det som skjer utenfor Sør-Varanger også, men dette blir veldig bra og det trengs, mener han, og viser til at det skjer ting i kommunen.

– Sør-Varanger er en spennende kommune å jobbe i. Næringslivet vokser, det snakkes om olje og gass. Man merker at det er prosjekter på gang.

Til tross for navnet, vil ikke Kirkenes By være en digital avis som utelukkende har fokus på Kirkenes, men omfatte hele Sør-Varanger.

– Vi skal følge alt det som skjer i kommunen. I bunn og grunn skal vi være en nettavis som Sør-Varangers innbyggere skal kunne ty til når de står opp, spiser middag, er på jobb eller leser før de legger seg, sier Sandø.

Størst i øst

Ansvarlig redaktør i Finnmarken, Anniken Renslo Sandvik, sier satsingen kommer som en følge av den store økningen i abonnenter Finnmarken har hatt i Sør-Varanger. De siste årene har Finnmarken hatt abonnementsvekst, og en stor del av veksten har kommet i nettopp denne kommunen.

– Vi har hatt stor vekst her, og har et potensial til å kunne nå enda flere. Vi har lenge tenkt på hva vi skulle gjøre for å kunne gi leserne våre i Sør-Varanger et bedre tilbud, og er glad for å kunne lansere denne nettavisen nå, sier Sandvik.

Resultatene de siste årene har gjort at bedriften har hatt muligheten til å ansette en journalist til i Kirkenes, som skal være med å bidra med stoff til nysatsingen.

– Vi lager nå en digital nettavis hvor vi kan gå sterkere inn på lokalsamfunnet, og komme tettere på folk. Dette gjør vi fordi vi ser at leserne vil ha lokale nyheter. Vi ønsker å ta en større posisjon, og å gi et bedre tilbud til dem som bor i Sør-Varanger, sier Sandvik.

– Utfordring

Med seg på laget, får Tor Sandø journalistene Stian Hansen og Vilde Øines Pedersen. De skal jobbe som journalister for Kirkenes By halvparten av arbeidstiden sin.

– Vi skal være kjapt ute når ting skjer. Er det store arrangementer, skal vi være der med reportasjer og bildeserier, sier Sandø.

Kirkenes By lanseres 1. oktober.

– Jeg er veldig spent på hvordan dette blir. Dette er en utfordring og utfordringer er gøy. Det er et nytt kapittel som jeg gleder meg veldig til, sier Sandø.

Kommentarer til denne saken