(iFinnmark)

Isalill Kolpus startet som standup komiker for tre år siden og tar nå et stort steg ved å lede en av Norges største tv-suksesser, melder NRK i en pressemelding.

– Dette er den villeste jobben man kan få, så jeg er utrolig takknemlig og helt himmelfallen, sier hun.

Sammen med Bård Tufte Johansen og Johan Golden blir den samiske artisten og å se på skjermen til høsten.

Overrasket over jobbtilbud

Programmet «Nytt på Nytt» har vært på lufta i NRK i over 20 år. Kolpus har tidligere deltatt i programmet, og i februar var hun vikar for Pernille Sørensen under en sending. Likevel kom det overraskende på finnmarkingen at hun var en kandidat til å bli en fast del av panelet i programmet.

– Jeg fikk tilbudet mens jeg var på vei til en standupfestival i Lofoten, og jeg var ikke forberedt i det hele tatt. Det ble ei rar jobbhelg, forteller Kolpus som nå ser fram til å bli en fast del av panelet i «Nytt på Nytt».

Fornøyd programleder

Programleder Bård Tufte Johansen forteller at han hadde to krav til en ny lagleder.

– At hun var morsom, og at det var en med fiskerettigheter i samisk område, sier den fiskeglade programlederen.

Han mener at det i tillegg er et stort pluss at Kolpus er utdannet lektor og i flere år har jobbet som lærer.

– Humor-Norge har jo like lavt utdanningsnivå som Finnmark, så at vi får en med høy utdanning fra Finnmark føles som en lottogevinst, sier han.

Store sko å fylle

Pernille Sørensen har vært sju år som lagleder, og februar i år ble det kjent at hun skal slutte.

Isalill Kolpus synes det er stas å overta etter en så populær komiker, men samtidig gruer hun seg litt til å bli sammenlignet med forgjengeren.

– Det eneste jeg har å utsette på jobben er at jeg må ta over etter Pernille Sørensen. Hun er et ikon og en av landets fremste komikere. Jeg har ingen forhåpninger om å klare å fylle hennes sko, sier hun.

Og legger til:

– Jeg kommer nok til å bruke den første tiden til å finne ut hva min rolle i programmet blir, og må finne min egen stil og plass i «Nytt på Nytt».