Disse kommer til frigjøringsjubileet

TILBAKE: Utenriksminister Ine Marie Søreide, statsminister Erna Solberg og kong Harald deltar på markeringen av at det er 75 år siden Finnmark ble frigjort fra tysk okkupasjon. Bildet viser kong Harald under den forrige markeringen i Kirkenes. Foto:

Av

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide, statsminister Erna Solberg og kong Harald er på plass når det blir markert at det er 75 år siden Finnmark ble frigjort.

Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen og øverstkommanderende for Nordflåten, Aleksandr Alekseevitsj Moiseev, er blant dem som også skal delta. Det samme skal Russlands utenriksminister Sergej Lavrov.

Ine Eriksen Søreide og Lavrov skal delta på et bilateralt møte, og statsministeren skal være vert for en jubileumslunsj.

Øst-Finnmark ble frigjort fra tysk okkupasjon i 1944 da sovjetiske soldater ankom Bjørnevatn 25. oktober. Fra 23.–25. oktober vil Finnmark fylkeskommune og Sør-Varanger kommune markere jubileet, blant annet med en konferanse.