Gå til sidens hovedinnhold

Nødetatene rykket ut til trafikkulykke. Kvinne i 70-årene mistet førerkortet

En kvinne i 70-årene satt i bilen som har kjørt utfor veien på en smal og utfordrende strekning. Hun kjørte inn i en lyktestolpe, så flere hytteeiere i området er rammet av strømbrudd.

Nødetatene har rykket ut på melding om trafikkulykke ved Strømmen Bru i Kirkenes. Det meldte de om halv ett søndag ettermiddag.

Det er en bil som hadde kjørt utfor veien i en sving. Sjåføren er en kvinne i 70-årene opplyser politiet til iFinnmark. Erik Pedersen ved politiets operasjonssentral kan fortelle at det er glatt på stedet, og det er i tillegg mistanke om at sjåføren kjørte på sommerdekk.

– Vi har indikasjoner på at det ikke var vinterdekk på bilen. Dette skal undesøkes nærmere. Dersom mistanken stemmer, så vil det få konsekvenser for sjåføren i form av at førerkortet vil bli beslaglagt, sier Pedersen.

Like over klokken ett melder politiet på twitter at førerkortet til kvinnen beslaglegges og hun blir anmeldt fordi at bilen var utstyrt med sommerdekk.

En ambulanse på stedet har undersøkt kvinnen, som ikke har alvorlige skader. Vedkommende trenger derfor ikke behandling på sykehus. Bilen er nå berget, og veien er åpen i begge retninger etter å ha vært delvis stengt under bergingsarbeidet.

Idet bilen kjørte utfor veien, traff den en lysmast slik at hytteiere i området mistet strømmen.

Pedersen oppfordrer alle sjåfører til å kjøre etter forholdene, og ikke minst passe på å ha rett ustyr på bilen.

– Det er viktig at man passer på farten, spesielt nå som underlaget på mange strekninger kan være utfordrende, slik det var her. Dersom man samtidig ikke har rett utstyr på bilen i form av vinterdekk, så kan det fort bli glatt, advarer han.

Lørdag havnet en bil i rekkverket på E6 på samme sted som dagens ulykke.

Politiet og veitrafikksentralen har allerede meldt om svært glatte veier rundt i fylket. Sistnevnte jobber med å strø veiene, mens politiet ber folk om å ta det rolig.

Kommentarer til denne saken