Ordfører Rune sykmeldt: – Setter helsa fremfor jobben

SYK: Rune Rafaelsen er kjent for å være svært engasjert i lokalsamfunnet som ordfører for Sør-Varanger de siste fem årene. Nå er han sykmeldt, og forklarer at hjerteflimmer er årsaken til at han ikke vil være å se på jobb de nærmeste ukene.

SYK: Rune Rafaelsen er kjent for å være svært engasjert i lokalsamfunnet som ordfører for Sør-Varanger de siste fem årene. Nå er han sykmeldt, og forklarer at hjerteflimmer er årsaken til at han ikke vil være å se på jobb de nærmeste ukene. Foto:

Ordfører i Sør-Varanger, Rune Rafaelsen (Ap), er sykmeldt i en måned i påvente av en behandling mot hjerteflimmer.

DEL

– Jeg har slitt med atrieflimmer i noen år og venter nå på ny ablasjon, skriver Rafaelsen i en tekstmelding til iFinnmark.

Atrieflimmer er en hjerterytmeforstyrrelse som fører til at hjertet slår uregelmessig og ofte for fort, ifølge informasjon fra Folkehelseinstituttet. Det er altså denne plagen som nå gjør at Rafaelsen er sykmeldt den nærmeste måneden, og ikke vil være tilbake i jobb før i juni.

Venter på ablasjon

Til avisa Ságat sier ordføreren at han gleder seg til å bruke tiden på å røre seg litt mer og være aktiv ute.

– Jeg er jo ingen ungdom lenger, og det er nok ikke dumt å sette helsa fremfor jobben, sier han til avisa.

Han venter nå på en ablasjon, som er en behandlingsmetode mot hjerteflimmer. Dette er en behandling der en tynn ledning føres inn til venene ved hjertet. Deretter sendes det radiobølger ut til hjertet, noe som skal varme opp dette området og bryte opp rytmeforstyrrelsen.

Det er ikke kjent når Rafaelsen får denne behandlingen.

Les også: Derfor gir Ingalill seg på Stortinget: Er syk og vil slippe til yngre krefter

Les også: Torstein trodde pulsklokka var ødelagt – på akutten fikk han en dramatisk beskjed: – De sa de måtte stoppe hjertet mitt

Lytter til legen

Rune Rafaelsen jobbet tidligere som leder for Barentssekretariatet før han i 2015 ble ordfører for Sør-Varanger kommune etter Cecilie Hansen (Sp). Etter at han ble ordfører har han viet store deler av tiden, også utenom ordinær arbeidstid, til denne jobben.

Han er kjent som en svært engasjert politiker, og har stort sett ikke latt helsa stå i veien for noe. Nå vedgår han imidlertid at det er hensiktsmessig med en liten pause.

– Jeg velger å lytte til legen, og da får jeg prioritere meg selv og helsa slik at jeg blir klar for å jobbe videre som ordfører, sier han til Ságat.

Ordføreren selv ønsker ikke å gi ytterligere kommentarer til iFinnmark når det gjelder egen helse, men bekrefter at han er sykmeldt ut mai. I mellomtiden er det varaordfører Pål Gabrielsen(SV) som tar over roret på rådhuset mens Rafaelsen kommer seg til hektene igjen.

Artikkeltags