Gå til sidens hovedinnhold

Oscar (24) er avisens nyeste tilskudd: – iFinnmark er jo tross alt best på breaking

Oscar Henrik Biti Næss har flyttet fra Tromsø til Kirkenes for å jobbe for Finnmarken som journalist og frontsjef.

(iFinnmark)

Finnmarkens og iFinnmarks nyeste tilskudd er født og oppvokst i Karasjok.

– Jeg tror jobben vil by på mange spennende utfordringer. Gamle Finnmark er Norges største fylke hvor det skjer utrolig mye interessant. I denne jobben kreves det naturligvis et stort tempo, noe jeg også ser fram til. iFinnmark er jo tross alt best på breaking i regionen, så jeg gleder meg til å bidra i dette dyktige fellesskapet, forteller Biti Næss.

Har har tidligere bodd tre år i Volda der han tok en bachelor i journalistikk ved Høgskulen i Volda, og i Oslo nesten ett år der han jobbet for NRK på Marienlyst. Deretter gikk turen til UiT i Tromsø der han gikk løs på enda en bachelor, denne gangen i ledelse, innovasjon og marked. Samtidig har han jobbet for NRK Sapmi, NRK Troms og NRK Innenriks, som reporter, journalist og frontdesker.

Jakt og fiske

Og nå befinner Oscar seg enda lenger nord, som ny journalist og frontsjef for Finnmarken og iFinnmark.

– Det er flott å være på plass i Kirkenes! Jeg har fått hilst på mange hyggelige kollegaer og føler meg godt tatt imot, sier han.

Som en ekte finnmarking vet han også å sette pris på naturen, og beskriver seg selv som en skikkelig friluftsmann.

– Jeg elsker å fiske og har årlig vært med på elgjakta i Finnmark. Jeg var vel rundt 16 år da jeg tok jegerprøve, i og med at jeg kommer fra en familie som også trives veldig godt ute i skog og mark. Så nå ser jeg fram til å utforske den unike naturen som omgir Kirkenes og Sør-Varanger, for det har jeg aldri hatt muligheten til før nå, påpeker Biti Næss.

Sjakkspiller

Ellers har unggutten også en annen hobby, som han bruker en god del tid på.

– Jeg er en ivrig sjakkspiller, og var blant annet medlem av Volda sjakklubb da jeg studerte der. Sjakk er noe jeg har drevet med siden jeg var seks år gammel. I tillegg spiller jeg en del på nett, men jeg skal absolutt undersøke om det er en sjakklubb her i byen som jeg kanskje kan bli med i, avslutter Biti Næss.

Kommentarer til denne saken