(iFinnmark)

(Nettavisen/NTB): Talsperson Maria Zakharova er et av de mest profilerte ansiktene til Kreml utad og har langet ut mot Norge flere ganger før.

På Telegram kommer hun nå med nye anklager mot Norge, skriver The Barents Observer.

– De norske nyliberale og dyrehaterne fra veterinærmyndighetene spytter på følelsene til samer og deres mytologi, skriver Zakharova på Telegram.

Det skjer etter at 40 reinsdyr som ble brakt tilbake til Norge etter å ha krysset grensa til Russland, er blitt slaktet.

– De ble slaktet. Et rent zoocide, skriver Zakharova med henvisning til det engelske begrepet for folkemord, genocide.

The Barents Observer har snakket med Andrej Danilov, en same fra Kolahalvøya som har flyktet fra Russland. Han sier at Zakharovas uttalelser er respektløse løgner.

– Maria, ditt regime ødelegger det samiske folket i Russland. Det er færre reinsdyr i Murmansk nå enn etter andre verdenskrig. Det er nesten ingen reindriftssamer igjen, sier han.

Russland krevde norske myndigheter for 47 millioner norske kroner i erstatning for at de 40 reinsdyrene gresset på russisk område i to måneder. Natalia Polikarpova, som leder for det russiske naturreservatet i Pasvik, sier til Barents Observer at hun ikke har fått tilbakemelding fra norske myndigheter på kravet.