Gå til sidens hovedinnhold

Rykker ut til båtbrann: Byen skal være røyklagt

(iFinnmark)

iFinnmark oppdaterer saken!

Alle nødetatene er ved Henriksenkaia Kirkenes der en brann skal ha oppstått i en båt.

Etter det iFinnmark erfarer skal det være snakk om en skortsteinsbrann. Store deler av Kirkenes skal også være røyklagt.

Operasjonsleder kan foreløpig ikke si noe mer om situasjonen, men det skal være åpne flammer på stedet.

iFinnmark sin reporter på stedet opplyser at det skal ha vært to personer ombord i båten.

– Det vi kan fortelle, er at det er en liten brann i eksosrøret på et skip som ligger til kai og brannvesenet er inne og kontroller. Det er ikke iverksatt noen røykdykkerinnsats fra vår side, sier operasjonsleder ved 110-sentralen, Aleksander Øvre.

Brannvesenet på stedet opplyser at røyken kan være giftig, og de ber folk holde seg unna området. Det skal ikke være fare for spredning.

Både politi og brannvesenet ber nå folk holde vinduer og dører igjen på grunn av røyken.