Setter inn nye korona-tiltak: Inngåtte avtaler om leie avlyses

Sør-Varanger kommune setter inn nye tiltak mot konoraviruset.

DEL

I en pressemelding mandag ettermiddag, melder Sør-Varanger kommune at de setter inn tiltak for å dempe sannsynligheten og konsekvensene av koronaviruset.

Det skjer etter at kriseledelsen i kommunen hadde et møte mandag.

Ifølge kommunen er det ingen bekreftede tilfeller av koronaviruset i Sør-Varanger kommune.

I møtet mandag iverksatte kriseledelsen to nye tiltak mot viruset:

  • Utleie av kommunale bygg, som skoler, for overnatting stoppes umiddelbart. Inngåtte avtaler om leie av kommunale bygg for overnatting må avlyses.
  • Det anbefales at man begrenser tilskuere på innendørsarrangementer.

Grunnen til at de stopper for utleie av kommunale bygg til overnatting, er ifølge pressemeldingen at mistanke om koronavirus hos en person som overnatter på en skole, vil føre til at flere personer settes i karantene og eventuelt isoleres over lengre tid. Også personer uten fast bopel i Sør-Varanger. Det kan også føre til at kommunale bygg, som skoler, vil være utilgjengelig for undervisning.

I pressemeldingen skriver kriseledelsen at de har oppdatert planverk innen helsesektoren og oppvekstsektoren. Det er dessuten gjort tiltak for å begrense besøkende til brannstasjonen, og feiing med undersøkelser i hus stoppes midlertidig.

Sør-Varanger kommunes kriseledelse anbefaler heller ikke at man besøker sykehjem eller omsorgsboliger dersom man har vært i områder med vedvarende spredning av koronavirsuet de siste 14 dagene.

Artikkeltags