Gå til sidens hovedinnhold

Smitte påvist i Sør-Varanger: – De som kan ha vært eksponert, blir kontaktet

En kvinne i 50-årene bosatt i Sør-Varanger kommune har testet positivt på korona-virus og er syk med covid-19 sykdom. Det melder smittevernlegen i Sør-Varanger kommune, Drude Bratlien.

Bratlien fikk prøvesvaret telefonisk torsdag kveld fra vakthavende mikrobiolog ved UNN i Tromsø.

Kvinnen fikk beskjeden over telefon på torsdag fra smittevernlegen.

Isolert

Kommuneoverlegen og Folkehelseinstituttet (FHI) er forskriftsmessig varslet. Kvinnen er isolert i sitt hjem med sin familie og har det etter forholdene bra. Hun antas å være smittet i utlandet på ferie og har nokså typiske symptomer, hvilket var årsaken til at testen ble tatt.

– Sør-Varanger Kommune har vært godt forberedt på situasjonen og har satt i verk tiltak i tråd med retningslinjene fra Folkehelseinstituttet, sier Bratlien.

Smittevernlegen driver nå smitteoppsporing med støtte fra FHI og lokale og regionale smittevernressurser.

– De som kan ha vært eksponert blir kontaktet. Det antas å være få personer, sier Bratlien.

Fulgt karantenereglene

Kvinnen og hennes familie har fulgt karantenereglene og har oppholdt seg i karantene etter et utlandsopphold og har hatt minimal kontakt med andre i sykdomsperioden.

– De som har hatt nærkontakt med kvinnen vil få personlig smittevernrådgivning og må være i karantene. Helsetjenesten vil følge dem opp. Selv om kommunen er godt forberedt, forstår vi at det kan føles som et sjokk for den som er syk, nærmeste familie og venner. Innbyggerne i kommunen skal vite at vi gjør alt vi kan for å gi optimal støtte og oppfølging til familien, sier smittevernlege Drude Bratlien.

Kommentarer til denne saken