Vannet forurenset: Innfører kokevarsel

Det er oppdaget en forurensning av vannet i Sandnes, Bjørnevatn, Hesseng og Kirkenes. Drikkevannet anbefales derfor å kokes, og kan trygt drikkes etterpå, melder Sør-Varanger kommune.

Forurensningen ble rutinemessig oppdaget ved vannprøver, skriver kommunen i en pressemelding.

– Sør-Varanger kommune er i kontakt med mattilsynet og jobber hardt for å finne feilen. Det tas kontinuerlig nye prøver av vannet for å lokaliserer kilden til forurensningen. Forurensningen skyldes en oppblomstring av en type bakterie i drikkevannet.

Dette er andre gang på kort tid det er problemer med drikkevannet i Sør-Varanger. Tidligere denne uken ble det kjent at vannet på Kirkenes sykehus også var infisert.

LES MER: Sliter med vannet til sykehuset og boligfelt: – Vi vet ikke hvor tarmbakteriene kommer fra

– Det kan være mange årsaker til at forurensningen skjer i vannettet. Vi jobber døgnet rundt og kontinuerlig for å finne feilen. Vi sender vannprøver til laboratorium i Båtsfjord og har rutinemessig kontaktet mattilsynet, sier avdelingsleder for vann og avløp Tor Arne Limstrand i pressemeldingen.

Kommunen sier videre det er trygt å dusje og bruke vannet ellers som normalt, bare ikke å drikke det.